In Memoriam AOOI B.D. Willem van den Dungen - Vereniging OnderOfficieren Artillerie

Artilia nr 110 is verstuurd. Heeft u kopij voor nummer 111??
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

In Memoriam AOOI B.D. Willem van den Dungen

Informatie


In Memoriam
AOOI (bd) Willem van den Dungen

                 
Overleden : 21-11-2016

Op 21 november is onze collega en mijn vriend Willem van den Dungen in het hospice van zijn woonplaats Zevenaar in het bijzijn van zijn vrouw Marianne om 16.00 uur overleden. Hij is 67 jaar oud geworden.

Willem was een heel fijn mens die ik al vroeg heb leren kennen in Breda. Na de afronding van zijn KMS opleiding kwam hij terecht bij de 107 afdva in 't Harde, eerst als stuco en later als batterijwachtmeester. Daarna werd hij geplaatst in Duitsland waar hij de functie van owi verbindingen en btowi bij 41 afdva heeft vervuld.

Na zijn terugkeer in Nederland werd Willem geplaatst bij 11 afdra in Arnhem als btowi, later als personeelsfunctionaris en van daaruit naar de artilleriemeetbatterij (zo heette dat toen). Hier kwam ik regelmatig voor inspecties en bij de afdelingstesten kwam ik Willem te velde regelmatig tegen. Hier werd hij ook instructeur radar en in de loop van zijn diensttijd is hij regelmatig op uitzending geweest als commandant radar.

Die periode heeft een grote indruk op hem gemaakt, want als wij samen naar de veteranendag in Den Haag gingen, vertelde hij hier veel over. Willem was een fijn mens en kon met iedereen goed opschieten. Vooral voor zijn ondergeschikten was hij een prima commandant.

Wij zullen hem missen als collega en ik in het bijzonder als vriend.
Hij laat een vrouw, 2 kinderen en 3 kleinkinderen achter. De geboorte in december van zijn 4de kleinkind heeft hij, hoe graag hij dit ook had gewild en daarvoor heeft gestreden, niet meer mee mogen maken.

Joep Brood


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu